Форум | Чат | Дзённікі | Клубы | Знаёмствы | Гульні | фотаальбом | Конкурс прыгажосці Карыстальнікі Радыё
Паставіць закладку Зрабіць стартавай   
Мой профіль
Зносіны
Забавы
Карыснае
Інфармацыя
Паслугі
Мова
Рэклама
    Мабільная версіяnew
BY-SVET.com » Клубы » Форумы клубаў » Alkoholis - kas tai ? » Alkoholis - kas tai?
Пачаць новую тэму   Адказаць на тэму На старонку: Папярэд.    1, 2, 3, 4, 5   Наступ.
Надрукаваць тэму
BarBora
Гуру флейма

Зарэгістравана:
2007-12-09
Коль-ць пунктаў: 24602

ПаведамленнеПаведамленні: 12 студз. 2008 12:27    Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? Адказаць з цытатай Надрукаваць паведамленне

Vynas gali žudyti meilę jai dar negimus

Yra daugybė žmonių, kurie savo gyvenimo išrinktąjį sutiko būtent "per pažintį" su vyno taure rankoje. Tokiems galima tik palinkėti laimės, bet šie pamąstymai skirti ne jiems.

Vynas kartais neleidžia pamatyti meilės. Tikros meilės. O jei taip atsitinka ne vieną kartą? Ieško meilės, nusivilia, vėl ieško…Tada ima smelktis abejonė: o gal meilės nėra? Gal šis išsvajotas jausmas gyvuoja tik romanuose ir kitų žmonių pasakojimuose? Vynas gali žudyti meilę jai dar negimus.

BarBora
Гуру флейма

Зарэгістравана:
2007-12-09

ПаведамленнеПаведамленні: 12 студз. 2008 12:31    Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? Адказаць з цытатай Надрукаваць паведамленне

Saikingas alkoholio vartojimas (?)

Jei suvartojate alkoholio per daug, reiktų stengtis mažinti suvartojamo alkoholio kiekį, tik taip galėsite pataisyti pašlijusią sveikatą ir pagerinti gyvenimo kokybę. Kada alkoholio vartojama per daug, kada tai yra problema? Žemiau pateiktas klausimynas padės atsakyti, ar per daug suvartojate alkoholio. Atsakykite tik „taip“ arba “ne“

Ar griebiatės stikliuko, kai supykstate ar nuliūstate?
Ar dėl alkoholio vėluojate atlikti darbus?
Ar jūsų išgėrinėjimai skaudina artimuosius?
Ar geriate, nors prieš tai pasakėte, kad gana?
Ar dažnai ką nors pamirštate (ir to kaltininkas – alkoholis)?
Ar po išgėrimo skauda galvą ir nėra jėgų?

Jei atsakėte nors į vieną klausimą „taip“ - turite problemų su alkoholio vartojimu. Pasitarkite apie tai su savo gydytoju. Jei esate alkoholikas ar turite kitokių sveikatos problemų vien sumažinti alkoholio kiekį neužteks, reikia visiškai nutraukti. Jūsų gydytojas patars kaip tai padaryti. Jei gydytojas patars sumažinti suvartojamo alkoholio kiekį, tai padaryti padės žemiau išvardintos pakopos. Paprašykite paramos ir palaikymo iš savo artimųjų.

Аўтар Паведамленне
janzyma
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2008-12-17
Коль-ць пунктаў: 18040

ПаведамленнеПаведамленні: 19 крас. 2009 12:40
   Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai?
  Адказаць з цытатай    Надрукаваць паведамленне

jooo,geros ir teisingos čia informacijos BarBora pririnkai icon_exclaim.gif Tik labai gaila,kad mažai norinčių nariais būti :roll:Kiekvienam ne pro šalį čia paskaityti...
Вярнуцца да пачатку
Паглядзець профіль Адаслаць асабістае паведамленне Гасцявая кніга Пачытаць дзённік карыстальніка Прагледзець фотаальбомы карыстальніка
janzyma
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2008-12-17

ПаведамленнеПаведамленні: 07 чэр. 2009 10:03

Buvo gražus vasaros pavakarys.Pro prekybos centro duris plaukė nenutrūkstamas pirkėjų srautas.Prie durų,atsirėmęs į sieną,sėdėjo ir snaudė išsikėtojęs jaunas vyras.Šalia bandydama jį prikelti,kūkčiojo kokių šešerių metukų mergytė.Praeiviai skubėjo pro šalį,lyg bėgtų nuo to nemalonaus vaizdo.Praėjau ir aš.Bet prisiverčiau grįžti.
Paklausta,ar čia jos tėtis,mergytė tik linktelėjo galva.Sunkiai,tačiau pavyko nelaimėlį pakelti ir pavėdėti iki namų.Ilgam įstrigo mergaitės išrėkta frazė-"Tėti,man dėl tavęs gėda!"Suprantama,juk artimiausias jai žmogus-autoritetas,gynėjas,TĖVAS-tyso bejėgis pasienyje visų pajuokai.
Nors buvau rusišku žargonu pasiųstas kuo toliau,nesigailėjau įsikišęs.Kol pats dar gėriau,to tikriausiai nebūčiau daręs,kad nepagalvotų,jog ir aš toks.Dabar ne tiek svarbu,kas ką pagalvos,pats žinau,kad nuo jo mane skiria tik viena taurelė,kurią išgėręs nebekontroliuočiau nei gėrimo,nei savo gyvenimo.
Nežinau,ką likimas lems tai mažai mergytei,bet kažkaip labai su ja siejasi kitos ,jau suaugusios merginos išpažintis.Autentiški,nepakeisti SMS žinutėmis atsiųsti žodžiai-tiksliau,spontaniškai prasiveržęs,ilgai nešiotas širdies skausmas:
-Mano tėvas irgi...geria.Degraduoti baigia.Sėdi savo senai motinai ant sprando,nei sau,nei kitiems ramybės neduoda.Ir gaila,ir nekenčiu.Už tai ,kad toks skuduras,kad blaškos,vaidina gyvenimo auką,o pats kaltas dėl visko.Visi jam kvaili ir blogi,o jis ,matot,nieko dėtas.Auka,matai.Niekad jam nerūpėjo,kaip gyvenu ir iš ko.Tik apie save galvoja,pasigailėkit jo.O kas mums padėjo,kai maži buvom?Nekenčiu jo.
Džiaugiuosi,kad mano tėvai išsiskyrė,kai dar maži buvom.Užteko ir to per akis.Vaikystės nei aš,nei mano sesė neturėjom.Mirs vienas,niekam nereikalingas,mokėdamas už savo klaidas,už paliktas dvi šeimas ir keturis vaikus.Taip ir neatėjęs į protą.Aš žinau,visi bus kalti,tik ne jis...
...Nenorėčiau būti to tėvo vietoje.o galėjau,nes sergame abu ta pačia liga.Esu dėkingas likimui,kad padėjo to išvengti.Jokia krizė neprilygsta alkoholizmo griaunamajai jėgai!Ta jėga tokia stipri,kad prieš ją neatsilaiko net stipriausi ir tauriausi gamtos žmogui duoti instinktai:MOTINYSTĖ ir TĖVYSTĖ.
Išeitis yra,bet jos ieškoti įmanoma tik suvokus:"aš jau nebegaliu gerti normaliai,ir pats su tuo susitvarkyti nepajėgiu".
Geriau,kad tas suvokimas ateitų anksčiau,nei kepenys pavirs šaltiena...
ALFREDAS(anoniminis alkoholikas)
Вярнуцца да пачатку
Паглядзець профіль Адаслаць асабістае паведамленне Гасцявая кніга Пачытаць дзённік карыстальніка Прагледзець фотаальбомы карыстальніка
janzyma
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2008-12-17

ПаведамленнеПаведамленні: 07 чэр. 2009 10:11

Pirmas kartas...Puiki tema! Vieniems jis atneša daug džiaugsmo, kitiems daug skausmo, treti taip ir nesužino, ką tai reiškia ir visą gyvenimą slepia skaudančią sielą po besišypsančiu veidu...
Savo pirmojo karto laukiau ilgai....Na ko norėt, buvau tik vaikas. Mano seksualinių fantazijų objektu tapo klasiokė. Ji buvo tokia, kaip ir visos tos “tipinės klasiokės”, dėl kurių nesubrendėliai jų klasiokai šokinėja pro klasės langus, demonstruodami jog pasirengę mirti dėl savo meilės...Tuomet aš, deja, irgi galvojau, kad pats geriausias būdas atkreipti dailiosios lyties dėmesį, tai išgerti dvigubai daugiau, nei kiti mažvaikiai, sudaužyti veidą iki mėlynumo vyresniam “pacanui” ar pasiųsti klasės auklėtoją ant trijų raidžių... Toks ir tapo mano gyvenimas. Puikius įvertinimus pažymių knygelėje pakeitė pastabos ir įspėjimai, olimpiadas ir konkursus “srielkės” ir “razborkės…Vieną dieną pastebėjau, kad visi mano drabužiai su firmos ”adidas” ženklu…Chm… O to pirmo karto vis nebuvo ir nebuvo.
Aš mylėjau tą mergaitę, tik deja…Pradėjau suvokti “esmę”! Bučiuojasi, tik mamyčiukai, nes seilėtis su tokiu sutverimu kaip moteris yra nevyriška, romantiški pasivaikščiojimai, susikibus už rankų, neįmanomi – juk gali kas nors pamatyti! Idiotizmas, bet aš buvau tikras, kad daug geriau, karta per mėnesį nupirkti kokį auksinį niekutį, na kaip savaime suprantamą dalyką, o ne kasnakt vogti gėles iš nekaltumu kvepiančio darželio, šalia namo… Ją mačiau vis rečiau ir rečiau, juk į mokymo įstaigą teužsukdavau, kai kildavo noras paterorizuoti kitus vaikus. Mes tolom vienas nuo kito… Aišku, mes “draugavom” – aš tenkindavau jos užgaidas, juk rimtas “pacanas” privalo pasirūpinti savo “moterim”, o ji kantriai kęsdavo penktadienio vakarus girtu prietrankų kompanijoje….
Aišku, kartais ilgas valandas gulėdavau tamsoje tyrinėdamas lubas, retkarčiais ir ašarėlė, viena kita, per švelnų vaikišką skruostą nubėgdavo. Aš jau tada supratau, kad kažkas negerai, tik nežinojau, kaip tą kažką pakeist! Tuomet pajusdavau poreikį užsimiršt ir karuselė pajudėdavo! Ilgos, klaikiai girtos naktys, kraupios, adrenalino perteklium atsiduodančios dienos…
Mano mergytė augo. Net nepastebėjau, kaip iš nuostabaus bręstančio vaiko ji tapo seksualumu spinduliuojančia jauna mergina. Buvo be galo malonu eiti gatve ir jausti pavydžius vyrukų žvilgsnius!(kad jie pavydi ne mano brangiu treningų, aš dar sugebėjau suvokti)
Artėjo lemtingas momentas – pilnametystė. Ji stengės kuo geriau pabaigt mokyklą, o aš kankinausi suvokdamas, jog tada mokytojai nebetikės, kad aš dar pasitaisysiu, nebekartos, kad nevertinu savo gabumų, o ir teisėjai nebežiūrės, kaip į slystelėjusį vaiką, kuriam dar reik duot šansą …
Ir į paskutinį skambutį, ir į išleistuves ji ėjo viena. Aš neturėjau laiko tokioms “nesamonėms”. Tik po poros savaičių nuėjau pasiimt atestato, kuris toli gražu nebuvo toks, apie kokį kadaise svajojau.
Mano mergytė įstojo į teisę. Aš, tėvelio pavardės dėka, į kitą specialybę, tiesiog nenorėjau į armiją…Pirmoji pilnametė vasara prabėgo neįtikėtinai greit. Mano mažutė, su mama, maišė užsienį, o aš, palikęs numylėtą sostinę, marširavau tarp gimto Kauno ir numylėtos Palangos…Paskutinė vaikiškai nerūpestinga vasara…
Susitikom rudeniop… Belmonto kriokliai buvo didingi, kaip visuomet. Pirmieji pasipuošę lapai ramiai gulė į veržlų, kaip jaunystė, vandenį… Tai buvo paskutinis mūsų pasimatymas… Ji mane paliko…Suprato, jog nėra niekuo nusikaltus, kad atgailautų gyvendama su manim…

P.S. Nekaltybę aš praradau keturiolikos, bet nieko negaliu papasakot, nes nelabai pamenu, buvau labai girtas, tik žinau, kad ji buvo iš firmos. Pirmo karto nebuvo…Ir taip išeina, niekada nebus…
P.P.S Atsiprašau už klaidas (senokai berašiau tokį ilgą tekstą) ir jei ką sunervinsiu savo pasakojimu. Tiesiog norėjau parašyt…. Aš tik šiaip fruktas...
Вярнуцца да пачатку
janzyma
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2008-12-17

ПаведамленнеПаведамленні: 07 чэр. 2009 12:30

"GIRTA'KARUSELĖ

ŽAIDIMO ŠŪKIS:"Aš gersiu,tu man neleisk,o kai pasigersiu,tu man atleisk!"
CREDO(nesikeičiantis):"Vyrai gėrė,vyrai gers,kol žemelė prasivers".
ŽAIDĖJAI:1.Girtuoklis,juodasis gėrimo genijus.2.Fėja-priešingos lyties herojė,paprastai žmona.Priklausomai nuo Girtuoklio girtumo laipsnio ir ligos stadijos Fėja keičia savo veidą,tapdama Blogąja arba Gerąja.
KITI ŽAIDĖJAI:vaikai,giminės,kaimynai,policininkai,medicinos ir morgo darbuotojai.
LAIMĖJIMAI:cirozė,psichozė,skyrybos...arba naujas gyvenimas.
PAGUODOS PRIZAS:stikliukas.
ŽAIDIMO TAISYKLĖS:Girtuoklio-geležinė:
1.Geria 2.Pasigeria 3.Pagiriojasi 4.Atgailauja(ir vėl ratu ta pačia eilės tvarka).
FĖJA(Žmona)skrieja karusele iš paskos,nesėkmingai mėgindama pažaboti vyro arkliuką.
Tapusi Blogąja fėja,ji persekioja geriantį ir baudžia prisigėrusį.Gerąja-gabena pasigėrusį,gelbsti prisidirbusį ir atleidžia nusikaltusiam.

Sakote,kad jūs tokių žaidimų nežaidžiate?Pasitikrinkite!
Suaugusieji irgi žaidžia-kai nemoka arba bijo iš tikrųjų mylėti,bendrauti ar gyventi.Jie žaidžia(ir verčia žaisti kitus)net nebejausdami malonumo ir miglotai įtardami,kad gyvenimas eina pro šalį.Tik jiems atrodo,kad tai-ne žaidimas,o žiaurus likimas...

Vienas pyplys,kurį mamytė pagaliau nuplėšė nuo karuselės aiškindama,kad nebeturi pinigų,svyruodamas džiaugsmingai pranešė:...Mamyte,aš girtas!"
Ar tai jums nieko neprimena?Vaikams gera nuo karuselės panašiai kaip mums,suaugusiesiems,nuo vyno.Retą vaiką karuselėje pykina.Mus irgi pradžioje tąsė padauginus,bet vėliau-nieko,pripratome...Ūgtelėję vaikai nulipa nuo mylimo karuselės arkliuko,bet kai kurie,net suaugę-nebeįstengia liautis.Taip ir geria zovada,vis ratu,ratu...Nusisupa iki baltų arklių.Sukasi tol,kol nuvirsta kur nors patvory(diagnozė užrašyta ant veido).Tačiau vis atsiranda,kas pastato ant kojų ir ...vėl padeda įsiropšti karuselėn.Nes joje sukasi ir girtuoklio šeima-iki blogulio,bet nebegali jos sustabdyti...Nė nemanau šaipytis iš ligos ir bėdos.Girtuoklystė-labai žalingas įprotis,alkoholizmas-itin sunki liga.Tačiau būtent jie verčia ligonį ir jo artimuosius žaisti alinančią "girtą"karuselę.
Jūs irgi žaidžiate(arba žaidėte)"Karuselę".Netikite?Jeigu jūsų namuose yra girtuoklis,jūs norom nenorom joje sukatės.O gal skolinote drebančiam kaimynui penkis litus?Arba esate pavadavusi kolegą,kuris tądien"labai prastai jautėsi"?Vadinasi,ir jūs važiavote"Karuselėje"...Tiesiog nėra kur dėtis:tai liaudyje populiariausias žaidimas-tiesiog tarptautinis atrakcionas,visų tautų beveik vienodai mėgstamas ir žaidžiamas.Jo sklandumu rūpinasi valstybė ir ministerijos..Pavyzdžiui,dykai taiso sveikatą,kurią girtuoklis vėl gadina sau ir artimiesiems,nurašo jo nesumokėtus mokesčius.Juk net beviltiškiausias girtuoklis turi šeimą ir vaikų.Viengungiai alkoholikai tokie pat reti egzemplioriai visuomenėje,kaip raganosiai albinosai gamtoje.
"Karuselės"sukimosi vaizdas daugeliui gerai žinomas.Štai girtuoklis gavo algą ir nori ją džiugiai parnešti namo.Tačiau kelyje lyg tyčia pasipainioja baras ar draugas.Girtuoklis nė nepastebi,kad jau sėdi apžergęs baro kėdę it medinį karuselės arkliuką.Ir sukasi ratu,vis didindamas dozę ir greitį.Galop sugėrovai,policija ar žmona pargabena jį į namus.Girtuoklis-be pulso,bet"karuselė"jau įsukta:žmona,Geroji fėja,nuauna jam batus ir tramdo jo"baltus arklius".Neištvėrusi pavirsta Blogąja ir laukia su kočėlu rankoje,kol vyras pabus.Pasišvaisčiusi,išsiraudojusi vėl tampa Gerąja,verda girtuokliui kavą ir praneša jo darbovietėn apie"radikulitą".Išima iš jo kelnių likusius pinigus bei dėmes,pabučiuoja ir išleidžia į darbą...
Kaimynai girdi,kaip girgžda"karuselė"ir dunda"balti arkliai".Neištvėrę įsikiša.o jei vengia kištis,vienmarškinė Fėja atbėga pati.Iškviečiamas apylinkės inspektorius.Tai jokiu būdu nereiškia,kad"karuselė"sustabdyta-tiesiog daugėja ja važiuojančiųjų.Kai girtuoklis neįleidžiamas namo ar išmetamas iš darbo,visada atsiranda kita Geroji fėja,kuri priglaudžia jį prie krūtinės ir sušelpia.Į karuselę patenka ir narkologas,pas kurį Geroji fėja nuveda galop pasirįžusį koduotis girtuoklį.Po sėkmingo gydymo ir šešių blaivybės mėnesių daktaras ir pacientas sveikina vienas kitą su pergale,o rytojaus rytą girtuoklis randamas griovyje...
Kodėl atrodo,kad "karuselę" suka amžinasis variklis?Kai kurie psichiatrijos novatoriai pastebi,kad girtuoklis geria,nes tuo kas nors vis pasirūpina...Padorus girtuoklis,atrodo,mieliau suktųsi vienas,kad nekankintų kitų.Tačiau jis bijo-dar nukris,užsimuš...Todėl pakenčia žmonos priekaištus ir ašaras.Ši pakenčia girtuoklį,nes jai atrodo,kad ji neturi kito pasirinkimo.Reta žmona pasiryžta iššokti iš"karuselės",nes aplink nebemato gyvenimo-tik suveltą košmarą.
Kas gali sustabdyti"karuselę"?
Tik ne mylinti žmona,ne narkologas(kuris negali paaiškinti pacientui,kaip tai padaryti).Sustabdyti ją gali mirtis arba...pats girtuoklis.Jei jis pats suranda ir nuspaudžia variklio svertą.Taip kartais atsitinka,kai girtuoklis iškrenta iš balno į tokį gilų purvą,kur jo niekas nebesuranda.
Ir jeigu jūs likimo valia esate girtuoklio žmona,motina,sesuo ar meilužė-nemėginkite to padaryti už jį.
VIENINTELIS DALYKAS,KURĮ JŪS GALITE PADARYTI,-NUŠOKTI NUO "KARUSELĖS"...Į SAVO GYVENIMĄ.(R.K.)
Вярнуцца да пачатку
janzyma
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2008-12-17

ПаведамленнеПаведамленні: 07 чэр. 2009 14:23

ALKOHOLIKO ŽODIS ŠEIMAI

Aš alkoholikas.Man reikia tavo pagalbos.
Neskaityk man pamokslų,nekaltink ir nebark manęs.
Tu juk nepyktum,jei aš sirgčiau tuberkulioze ar diabetu.
Alkoholizmas taip pat liga.
Neišpilk man gėrimo;tai nuostoliai,nes aš visada sumanysiu,kaip jo pasirūpinti.Neleisk man išprovokuoti tavo pykčio.
Jei pulsi mane žodžiais ar veiksmais,tik patvirtinsi mano blogą nuomonę apie save patį.
Aš ir taip pakankamai nekenčiu savęs.
Mylėdama ir rūpindamasi manimi nedaryk to,ką aš turėčiau padaryti pats.
Jei imsies atsakomybės už mane,paversi mane nevykėliu.Tuo tik sustiprinsi mano kaltės pojūtį ir tik dar labiau mane niekinsi.
Netikėk mano pažadais.Aš pažadėsiu viską,kad tik nutrūkčiau nuo virvės.Bet mano liga neleidžia man ištesėti pažadų,nors juos duodamas aš jais tikiu.
Negrasink man tuščiai.Jei kartą ką nusprendei,tvirtai to laikykis.
Ne viskuo tikėk,ką tau sakau;aš galiu meluoti.Tikrovės neigimas yra mano ligos simptomas.Be to,aš galiu liautis gerbęs tuos,kuriuos lengvai apmulkinu.
Neleisk man atvirai pasinaudoti,vienaip ar kitaip tave išnaudoti.
Meilė negali ilgai tverti,jei nėra teisingumo.
Nesistenk manęs dangstyti ar kaip nors kitaip apsaugoti nuo gėrimo pasekmių.
Nemeluok,kad pridengtum mane,neapmokėk mano sąskaitų bei skolų,neatlik mano įsipareigojimų už mane.Tai gali nukreipti ar sumažinti būtent tą krizę,kuri pastūmėtų mane ieškoti pagalbos.Kol automatiškai padėsi man išvengti girtavimo pasekmių,aš ir toliau nesiliausiu neigęs,kad girtauju.
Svarbiausia,būtinai semkis kuo daugiau žinių apie alkoholizmą ir savo vaidmenį bendraujant su manimi.Lankykis atviruose AA susirinkimuose.
Reguliariai vaikščiok į šeimos narių susirinkimus,skaityk literatūrą ir palaikyk ryšį su kitais šeimos bendrijos nariais.
Tik jie padės tau aiškiai suprasti visą padėtį.

AŠ TAVE MYLIU,
tavo alkoholikas
Вярнуцца да пачатку
BarBora
Гуру флейма
Гуру флейма

Зарэгістравана:
2007-12-09

ПаведамленнеПаведамленні: 11 чэр. 2009 08:30

janzyma,

Ačiū, kad papildei naudinga info. Tik žinai, dažnai alkoholikai "pasisavina" - aš ligonis ir tuom viskas pasakyta. Sutinku ir žinau, kad tai liga, bet reikia kažkaip kratytis to įpročio ir nebūt savo įpročio vergu, vengti draugų/vietų, kur vartojamas alk.
Tik didelis sukrėtimas, baimė dėl savo gyvenimo, sveikatos, gali šiek tiek sulaikyti alkoholiką.
Lai tai būna pirma ilgesnė pertrauką 1 mėn., paskui bus lengviau atsisakyti "marmalo". Mėnuo, jU MAŽAS ŽINGSNELIS Į PRIEKĮ, Pskui bus 2,3 men., bet atkričiai pasitaiko (dažnai)
Вярнуцца да пачатку
Паглядзець профіль Адаслаць асабістае паведамленне Гасцявая кніга Зайсці ў клуб карыстальніка Пачытаць дзённік карыстальніка Прагледзець фотаальбомы карыстальніка
sauluze
Гуру флейма
Гуру флейма

Зарэгістравана:
2007-08-31
Коль-ць пунктаў: 34024

ПаведамленнеПаведамленні: 18 ліп. 2009 08:01

Kodėl mūsų nebestebina tai, kad bet kokia proga esame įpratę išgerti? Jei gimė vaikas - reikia aplaistyti. Mirė artimas žmogus - reikia paminėti. Vyksta vestuvės - reikia nusigerti. Darbą gavai - reikia atšvęsti. Dirvoną suarei ar kiaulę paskerdei - talkininkams būtina įpilti. Kas tai - vaišingumas ar ieškojimas progų, kuriomis prisidengdama visuomenė po truputį degraduoja?

Apie alkoholinius gėrimus užsimenama jau senovės rašytiniuose paminkluose. Prieš keletą amžių daugelis genčių žinojo, kaip pasigaminti alkoholio. Spėjama, kad žmonijos raidos priešaušryje alkoholis buvo geriamas bendrai ir tai skiriama genties ar astronominiams įvykiams, pavyzdžiui, Mėnulio pilnačiai arba jaunačiai, sėkmingai medžioklei. Kuo sudėtingesnėmis sąlygomis gyveno gentis - sunku rasti maisto, pavojingi kaimynai, tuo dažniau gentainiai „šalindavo įtampą“ - bendrai svaigindavosi.

Išgėrinėja – 90 proc.

Alkoholis gali pakeisti žmogaus dvasinę būseną, nuraminti, atpalaiduoti. Tyrinėtojai mano, kad alkoholinius gėrimus vartoja daugiau nei 90 procentų daugelio išsivysčiusių šalių gyventojų.

Daugelis reguliariai alkoholį vartojančių žmonių mano, kad nėra nuo jo priklausomi.

Tačiau alkoholio gėrimas daugiau nei 12 kartų per metus – jau priklausomybė. Priklausomybė nuo švenčių, gimtadienių šventimo būdo, atsipalaidavimo alkoholiui padedant.

Nemoka atsisakyti

Žmogus atėjo į draugišką kompaniją, kur pagal seną tradiciją yra nuolat įkalbinėjamas „išgerti už kompaniją“. Kaip atsisakyti tokio siūlymo, neįžeidžiant kitų žmonių?

Pirmiausiai vertėtų pamąstyti, kodėl kompanija taip atkakliai įkalbinėja išgerti kartu. Žinoma, tai labai sena tradicija, „visuotinis ritualas“, todėl nėra paprasta atsisakyti.

Pagrindinis motyvas gali būti žodžiai „ne šiandien“.

Automobilininkai gali atvykti mašina – tokiu atveju atsisakymas išgerti neįžeis.

Kai kada, ypač korporacijų renginiuose, magiškai veikia žodžiai „žmona neleidžia“.

Moterys neretai sako, jog gydosi, vartoja vaistus, kurie su alkoholiu nedera, pavyzdžiui, antibiotikus, arba rytoj turi eiti pas stomatologą. Galima įvardinti kepenų, širdies problemas, dėl kurių gydytojas uždraudė vartoti alkoholį.

Svarbiausia tikėti, jog elgiatės teisingai. Jeigu abejojate, gerti ar negerti, balsas netvirtas, labai lengva pasiduoti įkalbinėjimams.
Вярнуцца да пачатку
Паглядзець профіль Адаслаць асабістае паведамленне Гасцявая кніга Зайсці ў клуб карыстальніка Пачытаць дзённік карыстальніка Прагледзець фотаальбомы карыстальніка
rubinuke
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2007-01-06
Коль-ць пунктаў: 16699

ПаведамленнеПаведамленні: 26 каст. 2009 20:35

icon_biggrin.gif Alkoholio nauda, kurios tiesiog neįmanoma nuslėpti! icon_biggrin.gif

Alkoholis - vienas labiausiai vartojamų produktų
šiuolaikinėje visuomenėje. Neseniai pasirodė straipsnis, kuriame pasakojama
apie didelę jo žalą žmogaus organizmui, tačiau vienas žymiausių amerikiečių mokslininkų
James Botring, perskaitęs straipsnį, nusprendė duoti stiprų smūgį atgal ir
atskleisti visuomenei alkoholio gerąsias savybes.

James Botring norėdamas įrodyti alkoholio gėri
organizmui, o ypač jaunam, štai kaip papasakojo apie jo poveikį: “Alkoholis dažniausiai patenka į
organizmą iš stiklinės arba plastmasinės taros. Tada keliauja stemple žemyn į
skrandį, kur nuodingąsias alkoholio daleles, kurių yra ypatingai nedaug,
suvirškina skrandžio rūgštys. Šios rūgštys ne tik neutralizuoja jas, bet ir
išskiria tam tikrą fermentą, vadinamąjį fanimogeną (sudaryta iš angliško žodžio
funny – linksmas, ir vokiško žodžio mögen –
mėgti). Butent šio hormono dėka žmogus pralinksmėja ir mažiau stresuoja, o
stresas kaip žinia trumpina gyvenimą ir kenkia žmogaus psichikai. Taigi,
gaunasi, kad dėl alkoholio žmogaus gyvenimas ne tik tampa linksmesniu, bet ir prailgėja!“.

Žinoma, dėl alkoholio pasikeičia žmogaus vertybių
sistema – ji tampa kur kas tolerantiškesnė (nes išgėrus jau nesvarbu ar tavo
draugas gruzinas, ar Australijos aborigenas) ir platesnė. Pavyzdžiui, negeriantis žmogus dieną vaikšto
į muziejus, koncertus (ir kuriais ne visada yra patenkintas ir nuolat dėl to
niurzga), o vakarą tradiciškai baigia prie tv ekranų namie, kur pastoviai
persivalgo, užsiaugina viršsvorį ir būna televizijos informacijos perplautomis
smegenimis bei deformuota mąstysena. O štai išgeriantys žmonės turi kur kas
daugiau draugų, todėl daugiau bendrauja, nesusvetimėja ir neatsiskiria nuo
visuomenės, lankosi koncertuose, kur jiems nesunku įtikti, todėl laimingi iš
koncerto išeina ne tik žiūrovai, bet ir patys koncertuojantys. Be to, po
koncertų dažniausiai jie susirenka kokiame nors klube ar bare, kur toliau
smagiai leidžia laiką, diskutuoja ir pasikrauna teigiamos energijos visai darbo
savaitei. Todėl tokiais darbuotojais labiau patenkinti ir darbdaviai, kurie
mieliau išmoka premijas arba rengia bendras organizacijos šventes. Jose
vartodami alkoholį darbuotojai taip pat labiau susibendrauja ir jų darbas
organizacijoje tampa labiau komandinis ir kur kas produktyvesnis!

XXI amžiuje daugelis žmonių (ypač senyvo amžiaus)
dažnai piktinasi jaunimo grupuotėms, kurios anot jų nuolatos nusiaubia miestus,
miestelius, kaimus, ten mušasi, niokoja istorinį paveldą ir t.t. Tačiau
išgėrusiems žmonėms rūpi linksmybės, o ne muštynės (!), todėl alkoholis padeda
mažinti smurtą ir padeda susirasti naujų draugų, bendraminčių, su kuriais
vėliau smagu bendrauti ir blaiviems. Taigi alkoholis mažina įsisiautėjusių ir
agresyvių grupuočių skaičių Lietuvoje ir pasaulyje, nes išgėrę žmonės tampa
laisvesni, atsiskleidžia visomis gerosiomis emocijomis, kurias suteikia
alkoholis.

James Botring: „Taigi, norėčiau išsklaidyti mitą, kad alkoholis yra blogis! Atvirkščiai! Alkoholis turi tikrai daug pliusų. Štai, pavyzdžiui, degtinė
pravalo kraujagysles, su alumi geriau virškinamas maistas, o nuo raudono vyno
mažėja tikimybė susirgti vėžiu. O štai kai jaunuoliai alkoholį pakeičia
įvairiais limonadais, tai jie labiau sau pakenkia, o ne padeda. Limonaduose
pilna visokių konservantų, priedų, kurių organizmas tiesiog negali priimti ir
suvirškinti ir todėl atmetinėja jį. Tai pasireiškia dažnu limonado ar sulčių
prisigėrusio žmogaus vaikščiojimu į tualetą. O štai kaip pavyzdį paėmę alų
pastebėsime, kad žmogus turi išgerti bent porą bokalų alaus, kad užsinorėtų į
tualetą. Taip yra todėl, kad alus gaminamas iš natūralių medžiagų (taip nėra
tik labai retais ir išskirtiniais atvejais) ir organizmą veikia tik teigiamai
ir pozityviai“.
Вярнуцца да пачатку
Паглядзець профіль Адаслаць асабістае паведамленне Гасцявая кніга Паглядзець анкету карыстальніка з раздзелу Зайсці ў клуб карыстальніка Пачытаць дзённік карыстальніка Прагледзець фотаальбомы карыстальніка
rubinuke
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2007-01-06

ПаведамленнеПаведамленні: 26 каст. 2009 20:36

Alkoholio nauda, kurios tiesiog neįmanoma nuslėpti!

Alkoholis - vienas labiausiai vartojamų produktų
šiuolaikinėje visuomenėje. Neseniai pasirodė straipsnis, kuriame pasakojama
apie didelę jo žalą žmogaus organizmui, tačiau vienas žymiausių amerikiečių mokslininkų
James Botring, perskaitęs straipsnį, nusprendė duoti stiprų smūgį atgal ir
atskleisti visuomenei alkoholio gerąsias savybes.

James Botring norėdamas įrodyti alkoholio gėri
organizmui, o ypač jaunam, štai kaip papasakojo apie jo poveikį: “Alkoholis dažniausiai patenka į
organizmą iš stiklinės arba plastmasinės taros. Tada keliauja stemple žemyn į
skrandį, kur nuodingąsias alkoholio daleles, kurių yra ypatingai nedaug,
suvirškina skrandžio rūgštys. Šios rūgštys ne tik neutralizuoja jas, bet ir
išskiria tam tikrą fermentą, vadinamąjį fanimogeną (sudaryta iš angliško žodžio
funny – linksmas, ir vokiško žodžio mögen –
mėgti). Butent šio hormono dėka žmogus pralinksmėja ir mažiau stresuoja, o
stresas kaip žinia trumpina gyvenimą ir kenkia žmogaus psichikai. Taigi,
gaunasi, kad dėl alkoholio žmogaus gyvenimas ne tik tampa linksmesniu, bet ir prailgėja!“.

Žinoma, dėl alkoholio pasikeičia žmogaus vertybių
sistema – ji tampa kur kas tolerantiškesnė (nes išgėrus jau nesvarbu ar tavo
draugas gruzinas, ar Australijos aborigenas) ir platesnė. Pavyzdžiui, negeriantis žmogus dieną vaikšto
į muziejus, koncertus (ir kuriais ne visada yra patenkintas ir nuolat dėl to
niurzga), o vakarą tradiciškai baigia prie tv ekranų namie, kur pastoviai
persivalgo, užsiaugina viršsvorį ir būna televizijos informacijos perplautomis
smegenimis bei deformuota mąstysena. O štai išgeriantys žmonės turi kur kas
daugiau draugų, todėl daugiau bendrauja, nesusvetimėja ir neatsiskiria nuo
visuomenės, lankosi koncertuose, kur jiems nesunku įtikti, todėl laimingi iš
koncerto išeina ne tik žiūrovai, bet ir patys koncertuojantys. Be to, po
koncertų dažniausiai jie susirenka kokiame nors klube ar bare, kur toliau
smagiai leidžia laiką, diskutuoja ir pasikrauna teigiamos energijos visai darbo
savaitei. Todėl tokiais darbuotojais labiau patenkinti ir darbdaviai, kurie
mieliau išmoka premijas arba rengia bendras organizacijos šventes. Jose
vartodami alkoholį darbuotojai taip pat labiau susibendrauja ir jų darbas
organizacijoje tampa labiau komandinis ir kur kas produktyvesnis!

XXI amžiuje daugelis žmonių (ypač senyvo amžiaus)
dažnai piktinasi jaunimo grupuotėms, kurios anot jų nuolatos nusiaubia miestus,
miestelius, kaimus, ten mušasi, niokoja istorinį paveldą ir t.t. Tačiau
išgėrusiems žmonėms rūpi linksmybės, o ne muštynės (!), todėl alkoholis padeda
mažinti smurtą ir padeda susirasti naujų draugų, bendraminčių, su kuriais
vėliau smagu bendrauti ir blaiviems. Taigi alkoholis mažina įsisiautėjusių ir
agresyvių grupuočių skaičių Lietuvoje ir pasaulyje, nes išgėrę žmonės tampa
laisvesni, atsiskleidžia visomis gerosiomis emocijomis, kurias suteikia
alkoholis.

James Botring: „Taigi, norėčiau išsklaidyti mitą, kad alkoholis yra blogis! Atvirkščiai! Alkoholis turi tikrai daug pliusų. Štai, pavyzdžiui, degtinė
pravalo kraujagysles, su alumi geriau virškinamas maistas, o nuo raudono vyno
mažėja tikimybė susirgti vėžiu. O štai kai jaunuoliai alkoholį pakeičia
įvairiais limonadais, tai jie labiau sau pakenkia, o ne padeda. Limonaduose
pilna visokių konservantų, priedų, kurių organizmas tiesiog negali priimti ir
suvirškinti ir todėl atmetinėja jį. Tai pasireiškia dažnu limonado ar sulčių
prisigėrusio žmogaus vaikščiojimu į tualetą. O štai kaip pavyzdį paėmę alų
pastebėsime, kad žmogus turi išgerti bent porą bokalų alaus, kad užsinorėtų į
tualetą. Taip yra todėl, kad alus gaminamas iš natūralių medžiagų (taip nėra
tik labai retais ir išskirtiniais atvejais) ir organizmą veikia tik teigiamai
Вярнуцца да пачатку
Паглядзець профіль Адаслаць асабістае паведамленне Гасцявая кніга Паглядзець анкету карыстальніка з раздзелу Зайсці ў клуб карыстальніка Пачытаць дзённік карыстальніка Прагледзець фотаальбомы карыстальніка
rubinuke
Гуру
Гуру

Зарэгістравана:
2007-01-06

ПаведамленнеПаведамленні: 26 каст. 2009 20:37

icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif Alkoholio NAUDA

Alkoholis.. Kokia emocija, kokios asociacijos jums kyla išgirdus šį žodį. Teigiama, neigiama? Apie ką pradedate galvoti, kai pamatote vitrinoje gražiame butelyje įpiltą ugninį skystį? Ar jums norisi pirkti tą svaigųjį gėrimą ar praeinate pro šalį? O gal esate nukentėjęs dėl alkoholio vartojimo..?
Keli mitai apie alkoholį.
Alkoholį gerti sveika? turbūt dažnai girdite kalbant ne tik eilinius vartotojus, bet ir gydytojus, kad gerti alkoholį sveika. Mano nuomone taip kalbėti gali arba pats alkoholikas arba "nuodais" prekiaujančios įmonės ekspertas. Turbūt matėte ne vieną sudarkytą alkoholio veidą, sugriautą šeimyninį gyvenimą? Tai argi padeda?
Mažai alkoholio išgerti nekenkia, nes sveika.
Tą patį pasiteisindami darome su degtine - "aš daug negeriu, tik biški". Tai negi, jei išgersite benzino 100 gramų irgi bus sveika? Tikrai geriau išgerti mažiau nei daugiau.
Alkoholis padeda lengviau bendrauti su žmonėmis. Pastebime, kad daugelis balių, švenčių neapsieina be alkoholio, nes žmonės be jo nebegali atsipalaiduoti, jaučiasi susikaustę. Dažnas vyrukas, kad "įgautų drąsos", išgeria ir tada apsvaigęs eina "kabinti" merginų. Spekit, kokį įspūdį jis sudaro merginai? - drąsuolio?? Nemanau.
Alkoholis suteikia jėgų. Ar pamenate tą pojūtį, kai išgėrus svaigiųjų gėrimų, pasijunti turintis daug jėgų? Žinoma, jei esate vartojęs gėrimų? Kai esi paragavęs svaigiųjų, gėrimų, dažnai įgauni energijos, būni žvalesnis, tavo judesiai šokant laisvesni, gali vėliau eiti miegoti. Pastebėjau, jei nevartoji alkoholio susitikimuose su draugais, gimtadiniuose ar klube, daug ankščiau nori eiti namo, nes jautiesi pavargęs, o geriantys kaip tik atvirkščiai - toliau lėbauja nė argo nematydami - nors ir visą naktį. Tai negi alkoholiui dabar pliusą dėsime. Nė už kąicon_smile.gif. Už tat paklauskite geriančiojo ir negėrusio tą vakarą, kaip kuris jaučiasi rytojaus dieną ir kieno diena produktyvesnė.
Čia būtų galima labai daug vardinti alkoholio minusių, nors turbūt kai kurie ir nesutiktų su jais, tačiau neprieštarausite, kad vartojimas svaigiųjų gėrimų dažną silpnavalį priveda prie vidinės ramybės, asmeninio gyvenimo bankroto. Dažnai griūna šeimos žūna žmonės. Atrodo paprastas gėrimas, kuris gaunamas lyg ir iš gamtos, o tiek padaro žalos tiek fiziškai, tiek dvasiškai.
Jei dar geriate kartas nuo karto, paklauskite apstinentų savijautosir turbūt suprasite, kad verta pasitinkti balivybės kelią. O dabr trumpa tikra istorija pabaigai. Vaikinukas pilasi kurą degalinėję. Žiūri, senas pažįstamas, tiesa 24 metų vaikinas, išlipa iš naujo mercedeso G-Class. Tas klausia, - "Kaip taip per trumpą laiką nusipirkai tokį automobilį". Jis atsakė: "Kas negeria, tas viską turi.. ir laiko, ir pinigų.."..
Paverskime savo laiką auksu:))
Вярнуцца да пачатку
Пачаць новую тэму    Адказаць на тэму Гадзінны пояс: GMT + 1
BY-SVET.com » Клубы » Форумы клубаў » Alkoholis - kas tai ? » Alkoholis - kas tai?
Старонка 3 з 5 На старонку: Папярэд.    1, 2, 3, 4, 5   Наступ.