| |
Зарэгістравана: 2007-12-09 Коль-ць пунктаў: 24602
| Паведамленні: 12 студз. 2008 12:27 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| Vynas gali žudyti meilę jai dar negimus
Yra daugybė žmonių, kurie savo gyvenimo išrinktąjį sutiko būtent "per pažintį" su vyno taure rankoje. Tokiems galima tik palinkėti laimės, bet šie pamąstymai skirti ne jiems.
Vynas kartais neleidžia pamatyti meilės. Tikros meilės. O jei taip atsitinka ne vieną kartą? Ieško meilės, nusivilia, vėl ieško…Tada ima smelktis abejonė: o gal meilės nėra? Gal šis išsvajotas jausmas gyvuoja tik romanuose ir kitų žmonių pasakojimuose? Vynas gali žudyti meilę jai dar negimus.
| |
Зарэгістравана: 2007-12-09 Коль-ць пунктаў: 24602
| Паведамленні: 12 студз. 2008 12:31 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| Saikingas alkoholio vartojimas (?)
Jei suvartojate alkoholio per daug, reiktų stengtis mažinti suvartojamo alkoholio kiekį, tik taip galėsite pataisyti pašlijusią sveikatą ir pagerinti gyvenimo kokybę. Kada alkoholio vartojama per daug, kada tai yra problema? Žemiau pateiktas klausimynas padės atsakyti, ar per daug suvartojate alkoholio. Atsakykite tik „taip“ arba “ne“
Ar griebiatės stikliuko, kai supykstate ar nuliūstate?
Ar dėl alkoholio vėluojate atlikti darbus?
Ar jūsų išgėrinėjimai skaudina artimuosius?
Ar geriate, nors prieš tai pasakėte, kad gana?
Ar dažnai ką nors pamirštate (ir to kaltininkas – alkoholis)?
Ar po išgėrimo skauda galvą ir nėra jėgų?
Jei atsakėte nors į vieną klausimą „taip“ - turite problemų su alkoholio vartojimu. Pasitarkite apie tai su savo gydytoju. Jei esate alkoholikas ar turite kitokių sveikatos problemų vien sumažinti alkoholio kiekį neužteks, reikia visiškai nutraukti. Jūsų gydytojas patars kaip tai padaryti. Jei gydytojas patars sumažinti suvartojamo alkoholio kiekį, tai padaryti padės žemiau išvardintos pakopos. Paprašykite paramos ir palaikymo iš savo artimųjų.
| |
| Аўтар | Паведамленне |
| Паведамленні: 15 ліс. 2010 23:18 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| Yra sakoma, kad "Negeriantis vyra oziu smirdi".
As tokio tikrai nenoreciau tureti, kad ne laselio neisgeria alkoholio. | |
| Вярнуцца да пачатку | |
 |
| Паведамленні: 16 ліс. 2010 09:57 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
|
espanjola schreef (16 Nov. 2010 00:18 ) : | Yra sakoma, kad "Negeriantis vyra oziu smirdi".
As tokio tikrai nenoreciau tureti, kad ne laselio neisgeria alkoholio. |
taip, aš pati išgeriu vyno, šampano, net ir alaus kartais, kai yra skanios užkandos prie alaus, bet kartais, tai tampa lyga...o tada jau baisu.
Koks siauras takelis tarp isgeriančio ir alkoholiko... | |
 |
| Паведамленні: 16 ліс. 2010 23:01 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| Turejau savo vyra, kuris ne laselio negere. Net vestuviu metu, pakele taure sampano ir padejo atgal. Man be galo sunku buvo, nors jisai manes niekad nedraude. Taciau jauciausi ne savo kailyje. As isgeriu mazai, o ne laselio isgert negaliu. Esu sveika moteris. Ir tai jisai niekad nepakele taureles per savo gyvenima....
Kaip tu jaustumeisi , jei taviskis toksai butu? | |
 |
| Паведамленні: 17 ліс. 2010 08:14 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| espanjola schreef (17 Nov. 2010 00:01 ) : | Turejau savo vyra, kuris ne laselio negere..... Ir tai jisai niekad nepakele taureles per savo gyvenima....
Kaip tu jaustumeisi , jei taviskis toksai butu? |
Gal jis sirgo alkoholizmu, paslapčia nuo tavęs, nieko nesakydamas, nes žinau, kad tokie žmonės, net oi 10-20 m. paragavę bent stikliuką, vėl "atkrenta" ir vėl ne geria, o laka.
Aišku, kad nesmagu būtų, bet jei būtų priklausomas, tai tikrai tik džiaugčiausi, kad neišgerė tos lemtingos vienos taurės, nes nežinia, kaip gali baigtis.
Alk., kaip diabetas, hipertenzija ir kt. ligos - VISAM GYVENIMUI, lai tada jau negeria nė vienos  | |
 |
| Паведамленні: 17 ліс. 2010 21:26 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| Ne, jis niekad negere, tokioje seimoje uzauges. Jis nemate seimoje svaigalu net ant stalo. As tai pat netikejau, kai visi jo artimieji man sake apie tai. Galvoju, kad juokais sako. Taciau as neturejau suvarzymo su juo. Man jisai leisdavo laikyti namie sampana ir kitu skaniu gerimu. svanciu metu budavo pas mus svaigalu, nekreidavau demesio i jo tevus. Jis be galo mylejo mane ir leido viska ka as norejau daryti. Taciau man buvo sunku savyje pries savo draugu seimas, drauges ir pan.
Daugelis kas nepazinojo galvojo taip pat , kaip ir tu...jog sergantis... | |
 |
| Паведамленні: 17 ліс. 2010 22:14 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| Gal yada žmogui organizmas nepriėmė alkoholio, yra tokių žmonių, kurių kepenys neturi kažkokių fermentų ir negali neutralizuoti alkoholio
Teks paprašyti forumo medikų. | |
 |
| Паведамленні: 19 ліс. 2010 21:36 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| Taciau jo gyvenimas nutruko...dvidesimt penkiu metu.
Skaudus atsitikimas ateme ji is manes.
Dabar turiu ir gyvename gerai su kitu zmogumi.
Taciau rinkausi nepanasu i buvusi. Kirvis koja atitinka. Viskas su saiku ir visur atitinkame vienas kita.
Sventes ir draugu susiburimai nuolat praeina saikingai su vyno ar kitokio gerimo taure. | |
 |
| Паведамленні: 19 крас. 2011 10:47 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| martuke schreef (02 Apr. 2009 12:30 ) : | Vartoju saikingai ir atsakingai  |
O aš nevartoju visai nuo 1997 metų ir nieko gyvenu be jo  | |
 |
Гуру Зарэгістравана: 2008-12-17 Коль-ць пунктаў: 18089 | Паведамленні: 06 лют. 2012 11:01 Загаловак паведамлення: Alkoholis - kas tai? | |
| jalgirdas rašo (19 bal 2011 10:47 ) : |
O aš nevartoju visai nuo 1997 metų ir nieko gyvenu be jo  |
...ir juk tikrai nieko nepraradote, ar ne?..
O čia labai akivaizdus, viską suprantamai paaiškinantis filmukas...
http://www.youtube.com/watch | |
 |
| |