| | Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | new | | | | Аўтар | Паведамленне |
| Паведамленні: 12 ліс. 2009 10:57 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| ну хто як хоче, а я буду розмовляти державою мовою...
А керувати українцями не вийде.., тому, що ми найдобріша нація у світі.. | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
Філосаф Зарэгістраваны: 2006-03-10 Коль-ць пунктаў: 5998 | Паведамленні: 14 ліс. 2009 08:12 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Arhangel-Vlad писал(а) (12 ноя. 2009 11:57 ) : | ну хто як хоче, а я буду розмовляти державою мовою...
А керувати українцями не вийде.., тому, що ми найдобріша нація у світі.. |
Із листів Івана Франко: "Коли я чую сучасних соціялістів, комуністів чи лібералів, то скрізь за ними я бачу хитрий писок жида"; що змінилося відтоді?
1. "Европа" (від "евріка") стала "Європою" та перейшла на "€вро", решта ж правопису змінилася у бік зменшання йотування (та й загалом, у бік деслов’янізації).
2. Узалежнення України від слов’янських країн (Польщі, Росії) та германізованої давньослов’янської Австрії змінилося неоколоніальним узалежненням від європеїзованого Заходу, з англійською мовною експансією.
3. У суспільстві штучно нарощується міжслов’янська ворожнеча та міжслов’янська мовна нетерпимість.
Скажімо, М.Куліш писав українською, російською, польською, але, з огляду на сучасні реалії, його б, певне, через це оголосили "зрадником" і українці й росіяне й поляки. Схаменіться, люди добюрі, на чий млин ви лиєте воду  | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
Знаўца Зарэгістраваны: 2008-07-05 Коль-ць пунктаў: 3507 | Паведамленні: 15 ліс. 2009 12:54 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| ВасильАнт написав(ла) (14 Листопада 2009 08:12 ) : |
Із листів Івана Франко: "Коли я чую сучасних соціялістів, комуністів чи лібералів, то скрізь за ними я бачу хитрий писок жида"; що змінилося відтоді?
1. "Европа" (від "евріка") стала "Європою" та перейшла на "€вро", решта ж правопису змінилася у бік зменшання йотування (та й загалом, у бік деслов’янізації).
2. Узалежнення України від слов’янських країн (Польщі, Росії) та германізованої давньослов’янської Австрії змінилося неоколоніальним узалежненням від європеїзованого Заходу, з англійською мовною експансією.
3. У суспільстві штучно нарощується міжслов’янська ворожнеча та міжслов’янська мовна нетерпимість.
Скажімо, М.Куліш писав українською, російською, польською, але, з огляду на сучасні реалії, його б, певне, через це оголосили "зрадником" і українці й росіяне й поляки. Схаменіться, люди добюрі, на чий млин ви лиєте воду  |
Ти критикуєш жидів, але ж Росія – це перш за все жидівська країна, вона була такою і за царя і за комуністів. Почитай біографії Леніна, Сталіна, та і усіх керівників Росії минулої і теперешньої. А царі були – всі! – прусаками та німцями. До цього додай калмиків , татар тощо. В Росії мало слов’ян. Та не в цьому річ: з усіма народами треба жити в злагоді, поважати один одного, і не має значення хто він по національності. Не народи поміж собою сваряться, а їх правителі, і нацьковують правителі. В цьому з тобою я погоджуюсь. А що до мови – прочитай ось тут: http://club.rc-svit.com/rozmovljati-ukranskoju-movoju-pravo-chi-obovjazok-topic2838655 | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
Знаўца Зарэгістраваны: 2008-07-05 Коль-ць пунктаў: 3507 | Паведамленні: 15 ліс. 2009 13:03 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Arhangel-Vlad написав(ла) (12 Листопада 2009 10:57 ) : | ну хто як хоче, а я буду розмовляти державою мовою...
А керувати українцями не вийде.., тому, що ми найдобріша нація у світі.. |
Я теж розмовляю українською, але володію декількома мовами. Пушу на українській і російській мовах. Нажаль, в українській політиці українська мова стала заручницею брудних людей і невігласів. | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
| Паведамленні: 15 ліс. 2009 13:22 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | абсолютно згодний з тобою.. | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
| Паведамленні: 19 ліс. 2009 08:09 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
|
алоха, товарищі-громадяни
питання трохи не в тему, але щось типу того...
вчора випадково бачила фрагмент телепередачі з опитуванням...
"чи потрібно відновлювати графу національності в паспорті"?
більше 40% опитаних висловись категорично проти цього... 19% було абсолютно байдуже... трохи більше 30% вірять в те, що їм це щось дасть... інші остаточно не визначились...
отже, як ви вважаєте, необхідно писати в паспорті національність? і якщо так, то що це вам дасть? _________________ ... і чужого научайтесь... й свого не цурайтесь... | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
Філосаф Зарэгістраваны: 2006-03-10 Коль-ць пунктаў: 5998 | Паведамленні: 20 ліс. 2009 23:39 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| Indeez писал(а) (19 ноя. 2009 09:09 ) : | | ...отже, як ви вважаєте, необхідно писати в паспорті національність? і якщо так, то що це вам дасть? |
"Вірно поставлене питання буде стояти вічно..." Контекст...
Скажімо, німцю право німця дає право пільгового набуття громадянства на історичній батьківщині, американцю - держпідтримку й гарантії захисту під час перебування в будь-якій країні Заходу, визнання того, що турок є турком і має право титульної нації в Туреччині випливає з "простого" знання турецької мови (граматика в ній не устоєна, так що "досконалого" володіння не вимагають), іншим, не будемо показувати пальцем - право приховувати націю скрізь, але бути подвійним громадянином і знаходити "політичний притулок" та економічну підтримку (в обмін на лояльність до "своїх") скрізь у Західному світі...
В Україні навіть постановка питання і близько чогось подібного не нагадує, тому й у паспорті або як нація "українець" нічого не дає, а навіть шкодить (утиски в країні та шельмування у закордонні). І навпаки, кримським татарам (а заодне й загалом мусульманам) в Україні нація дає - спрощену процедуру набуття українського громадянства і землевласності в Криму, право діяти через неконституційний орган і отримувати медіа-підтримку, додаткові кошти на народження дитини тощо, подібні привілеї стосуються й інших народів, що мають в Україні законні привілеї. Крім того, каталонець має право називатися іспанцем, а зулус - негром, проте українець позбавлений практичної (корисливої, - у тому "гріха" не бачу) можливості бути слов’янином і білим. Вдумайтеся - імідж та статус українця ліплять інші, не зацікавлені в збереженні та розвиткові українства, інші - збільшують прийшле та радикально зменшують місцеве народонаселення, "не помічаючи" його проблем... за браком графи національність?... Ні, за багатьох інших причин. В умовах цькування своїх своїми ж... | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
| Паведамленні: 23 ліс. 2009 12:40 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | Цитата: |
Вдумайтеся - імідж та статус українця ліплять інші, не зацікавлені в збереженні та розвиткові українства, інші - збільшують прийшле та радикально зменшують місцеве народонаселення, "не помічаючи" його проблем... за браком графи національність?... Ні, за багатьох інших причин. В умовах цькування своїх своїми ж...
| вас цікавить кількисть, чи якість?
| Цитата: |
Скажімо, німцю право німця дає право пільгового набуття громадянства на історичній батьківщині, американцю - держпідтримку й гарантії захисту під час перебування в будь-якій країні Заходу
| а відколи американство стало національністю? і щодо німців ви також не зовсім праві... бо отримати грамодянство в німеччині досить не просто... розширеними правами користуються громадяни, а не представники національностей... цим і відрізняється наша демократія від цивілізованної
В Україні навіть постановка питання і близько чогось подібного не нагадує, тому й у паспорті або як нація "українець" нічого не дає, а навіть шкодить
| а яким чином ми себе в світі зарекомендували? окрім як нескінченний потік гастербайтерів та повій? допоки ми в своїй країні будемо бидлом, доти й закордоном не сприйматимуть... ніяк...
хто ми зараз на політичній арені? канат для пересмикування штатами та росією... ну і звичайно ж ті, хто винен в холодних батареях євросоюзу...
зайва графа у паспорті абсолютно не пришвидшить вирішення наших проблем... отже що нам це дасть? чергове розкрадання бюджету? бо ж доведеться змінювати паспорти... а це чималі кошти...
до того ж нещодавно в новинах засвітилась інформація, що незабаром на нас чекає брак формулярів міжнародного формату (закордонних паспортів)... влада ніяк не вирішиться хто їх друкувати буде...
ну так що нам потрібно, голі босі, але горді українці, чи нормальні громадяни україни?
і ще, чітке розмежування національностей пришвидшить поділ україни на користь російської федерації... і нарешті вони відхоплять крим і донбас _________________ ... і чужого научайтесь... й свого не цурайтесь... | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
Знаўца Зарэгістраваны: 2008-07-05 Коль-ць пунктаў: 3507 | Паведамленні: 28 ліс. 2009 20:57 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| зайва графа у паспорті абсолютно не пришвидшить вирішення наших проблем... отже що нам це дасть? чергове розкрадання бюджету? бо ж доведеться змінювати паспорти... а це чималі кошти...
до того ж нещодавно в новинах засвітилась інформація, що незабаром на нас чекає брак формулярів міжнародного формату (закордонних паспортів)... влада ніяк не вирішиться хто їх друкувати буде...
ну так що нам потрібно, голі босі, але горді українці, чи нормальні громадяни україни?
і ще, чітке розмежування національностей пришвидшить поділ україни на користь російської федерації... і нарешті вони відхоплять крим і донбас
Я з тобою не погоджуюсь. Розкрий свій паспорт. Там майже все написано на двох мовах. І головне це: «громадянин України» під ним – «Гражданин Украины». Вже в цьому є поділ на «громадянина» і на «гражданина». До цього додай, що багато кримчан і донбасівців мають російські паспорти. От виходить, якщо у паспорті немає нації, то є підстави казати, що він росіянин, і земля, де він живе, теж російська. Тетяна, я тебе не розумію, невже тобі мало прикладів на цю тему: Осетія, Абхазія, Чечня.
Більш того, безнаціональний паспорт манкурта (безбатченка) проштовхнули у Верховній Раді саме вороги української нації. Український народ не встиг оговтатись після радянщини, як на нього насунула масонщина. Це їм вигідно, щоб українці забули про свою націю. Я за те, щоб у паспорті стояла моя національність: українець. І я цього не соромлюсь. Раджу і іншим націям не соромитися свого походження. | | | Вярнуцца да пачатку | |  |
| Паведамленні: 30 ліс. 2009 08:00 Загаловак паведамлення: Розмовляти українською мовою – право, чи обов’язок? | |
| | Цитата: |
До цього додай, що багато кримчан і донбасівців мають російські паспорти. От виходить, якщо у паспорті немає нації, то є підстави казати, що він росіянин, і земля, де він живе, теж російська. Тетяна, я тебе не розумію, невже тобі мало прикладів на цю тему: Осетія, Абхазія, Чечня.
|
в Україні не було і немає подвійного громадянства... отже, якщо хтось і живе в нашій країні з іноземним паспортом, то громадянином України аж ніяк йому не стати... але, якщо у громадянина України в паспорті буде написано що він росіянин, то це швидше призведе до прикладу чечні, абхазії та осетії
Більш того, безнаціональний паспорт манкурта (безбатченка) проштовхнули у Верховній Раді саме вороги української нації. Український народ не встиг оговтатись після радянщини, як на нього насунула масонщина. Це їм вигідно, щоб українці забули про свою націю. Я за те, щоб у паспорті стояла моя національність: українець. І я цього не соромлюсь. Раджу і іншим націям не соромитися свого походження.
| а хіба хтось говорить про сором визнання свого походження?
я запитую про доцільність змін паспортного бланку в умовах політичної та економічної кризи...
свічечку за 140 мільйонів гривень ми минулого року вже засвітили... тепер будемо на собі тільник рвати, бо ми гордимося своїм походженням?
скільки ж це триватиме? вже яке сторічча поспіль нас годують байками про національні особливості, а врешті решт українці бідні й безталанні... може не варто босоніж бігти по стерні за мильною бульбашкою? може все ж таки для початку варто взутись? _________________ ... і чужого научайтесь... й свого не цурайтесь... | | | Вярнуцца да пачатку | |  | | | |